economie

Geen staking piloten Lufthansa, wel hinder

Door ANP - 27 november 2016

FRANKFURT (ANP/DPA) – De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa staken zondag niet , maar er is wel hinder als gevolg van de staking van de afgelopen dagen. Een woordvoerder van de onderneming zei zondag dat er nog 35 vluchten niet kunnen doorgaan. Het gaat onder meer om 27 vluchten uit Frankfurt en acht uit München. Alles moet maandag weer normaal ‘draaien’ als de piloten tenminste niet weer gaan staken.

De piloten van Lufthansa hebben vrijdagavond een nieuw cao-aanbod van Lufthansa verworpen. De onderneming bood een iets sterkere loonsverhoging, in ruil voor bepaalde concessies rond bijvoorbeeld pensioenen. Het aanbod werd echter al snel verworpen door de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC). Volgens de bond biedt het voorstel niets nieuws. Lufthansa en de piloten proberen al jaren tot goede arbeidsafspraken te komen.

De vliegers staken sinds woensdag. Daardoor gingen ruim 2700 vluchten niet door en werden honderdduizenden passagiers gedupeerd.