economie

Grote klanten tegen Belgische overname PostNL

Door ANP - 23 november 2016

MIJDRECHT (ANP) – Ook de grootste zakelijke klanten van PostNL, waaronder banken, verzekeraars en loterijen, hebben grote bedenkingen bij een overname van het postbedrijf door zijn Belgische branchegenoot Bpost. Dat liet de Vereniging Grootgebruikers Postdiensten (VGP) woensdag weten.

,,De zo zwaar bevochten privatisering van de PTT naar uiteindelijk PostNL en de worsteling van de sindsdien tot de postmarkt toegetreden concurrenten hebben op dit moment geresulteerd in een beperkte mate van concurrentie”, schrijft de VGP. De belangenvereniging vreest dat die in gevaar kan komen als PostNL eigendom wordt van Bpost, dat voor een groot deel in handen is van de Belgische overheid.

PostNL verwierp onlangs een overnamevoorstel van Bpost. Het bedrijf blijft liever zelfstandig en weet zich daarin ook al gesteund door minister Henk Kamp (Economische Zaken) en een meerderheid in de Tweede Kamer.