economie

‘Horlogemaker Breitling zoekt koper’

Door ANP - 29 november 2016

ZÜRICH (ANP) – De Zwitserse horlogemaker Breitling is op zoek naar een koper voor de onderneming. Dat meldde persbureau Bloomberg op gezag van ingewijden rond de kwestie.

Breitling is onder meer bekend van de reclames met acteur John Travolta en voetballer David Beckham. Volgens de bronnen is het verkoopproces nog in een vroege fase en is het niet zeker dat het tot een transactie zal komen. Vorig jaar draaide het 132 jaar oude Breitling een omzet van circa 370 miljoen Zwitserse frank, omgerekend 344 miljoen euro.

De Zwitserse horloge-industrie heeft te maken met moeizame marktomstandigheden, door een zwakkere vraag in Azië en elders in de wereld. In oktober daalde de export van horloges van Zwitserse makelij in het sterkste tempo in ruim zeven jaar.