economie

Kleine openingswinsten op Wall Street

Door ANP - 21 november 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse beurzen zijn maandag met lichte winsten aan de handel begonnen. De handelsweek op Wall Street is korter dan anders. Donderdag zijn de aandelenmarkten gesloten wegens Thanksgiving, vrijdag wordt maar een halve dag gehandeld.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond na een paar minuten handel 0,3 procent hoger op 18.915 punten. De bredere S&P 500 steeg in de vroege handel 0,5 procent tot 2192 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,4 procent aan tot 5344 punten.

Overnamenieuws zorgde wel voor wat reuring. Zo werd digitaal beveiliger LifeLock 15 procent meer waard na een overnamebod door Symantec. De producent van bouwmaterialen Headwaters komt in handen van het Australische Boral. Dat nieuws zette de koers 17 procent hoger.

Bij de grotere fondsen won Facebook 1 procent. Het internetbedrijf liet vrijdagavond weten eigen aandelen in te gaan kopen, voor in totaal 6 miljard dollar.