economie

Kleine plus voor rustige beurs Amsterdam

Door ANP - 25 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is vrijdag na een rustige handelsdag met een kleine plus het weekeinde ingegaan. Ook elders in Europa stonden lichte winsten op de borden. Beleggers bleven vrijwel verstoken van richtinggevend nieuws. Op Wall Street wordt een halve dag gehandeld.

De Amsterdamse AEX-index eindigde 0,1 procent hoger op 457,99 punten. De MidKap was vlak op 652,68 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs wonnen tot 0,2 procent.

ABN AMRO daalde 1,1 procent in de AEX. De topman van de Scandinavische bank Nordea liet in een interview met persbureau Bloomberg weten weinig kans te zien op de eerder beoogde fusie met ABN. Vorige maand bleek al dat een toenaderingspoging van Nordea afgelopen zomer door ABN en de Nederlandse staat werd afgewezen.