economie

Kleine uitslagen bij opening Wall Street

Door ANP - 17 november 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine uitslagen aan de nieuwe handelssessie begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer uitspraken van Fed-president Janet Yellen die hintte op een ,,relatief snelle” rentestap, waarschijnlijk al in december. Verder kwamen enkele grote winkelbedrijven met cijfers naar buiten.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 18.856 punten. De brede S&P 500 noteerde vlak op 2177 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,1 procent tot 5288 punten.

Wal-Mart verloor in de vroege handel 3 procent. Het grootste winkelbedrijf ter wereld schroefde zijn winstverwachting voor het hele jaar licht op, maar kwam anderzijds met omzetcijfers over het afgelopen kwartaal die analisten enigszins teleurstelden.