economie

Kleine winst voor beurs Amsterdam

Door ANP - 23 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is woensdag met een kleine winst begonnen, in navolging van de plussen een dag eerder. De stemming lijkt opgewekt, mede door de aanhoudende recordjacht op Wall Street. Verder komen er flink wat macro-economische cijfers en publiceert de Federal Reserve de notulen van de meest recente beleidsvergadering.

De AEX-index stond kort na opening 0,2 procent hoger op 457,36 punten. De MidKap won 0,2 procent tot 652,67 punten. De beurs in Parijs was vlak en die in Londen steeg 0,3 procent. Frankfurt ging licht omlaag.

In de AEX was Galapagos een stijger met een plus van 1 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft een nieuwe mijlpaal bereikt bij de werking van het medicijn filgotinib tegen de ziekte van Crohn. Daardoor heeft het bedrijf recht heeft op een beloning van 50 miljoen dollar van samenwerkingspartner Gilead. Daarnaast werd bekend dat Galapagos deel gaat uitmaken van de Stoxx Europe 600 Index.