economie

Kleine winsten bij opening op Damrak

Door ANP - 24 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is donderdag met een kleine winst aan de nieuwe handelssessie begonnen. Beleggers moeten het doen met een nagenoeg lege agenda. Ook vanuit de Verenigde Staten blijft richting uit, doordat de beurzen in New York vanwege Thanksgiving Day gesloten blijven.

De leidende AEX-index stond kort na de openingsbel 0,4 procent hoger op 458,24 punten. De MidKap met daarin de middelgrote fondsen won 0,3 procent tot 653,22 punten. De belangrijkste graadmeters in Frankfurt en Parijs stonden 0,5 procent hoger. Londen noteerde een plus van 0,1 procent

Galapagos was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 0,8 procent. Het aandeel wordt vanaf 19 december opgenomen in de Stoxx Europe 600 Index. SBM Offshore sloot de rij. Het was met een verlies van 0,3 procent een van de weinige dalers.