economie

KLM dreigt FNV met kort geding

Door ANP - 02 november 2016

AMSTELVEEN (ANP) – KLM overweegt een kort geding aan te spannen tegen vakbond FNV, in een poging de bond weer aan de onderhandelingstafel te krijgen. Dat meldde de luchtvaartmaatschappij woensdag.

Cabinepersoneel van KLM voert donderdag opnieuw actie tegen de inperking van het aantal bemanningsleden op intercontinentale vluchten. Voorafgaand aan elke van Schiphol vertrekkende vlucht leggen stewards en stewardessen dertig minuten het werk stil.

FNV gaf dinsdagavond aan pas met KLM te willen praten als die de bezetting op lange vluchten weer naar het oude peil opvoert. Dat standpunt herhaalde de vakbond woensdag. KLM wil echter eerst een akkoord over een andere oplossing om de productiviteit van het personeel te verhogen en eist daarom dat de bond weer aan de onderhandelingstafel plaatsneemt.

,,Wederom de omgekeerde wereld. De bal ligt bij de KLM-directie, niet bij ons”, liet FNV-bestuurder Zakaria Boufangacha weten, in een reactie op het dreigement van KLM om naar de rechter te stappen. ,,Als zij afzien van deze bezuiniging, dan kunnen we weer aan tafel.”