economie

Lagere opening op Damrak

Door ANP - 29 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met een klein verlies aan de nieuwe sessie begonnen. Ook elders in Europa gingen graadmeters omlaag. Beleggers moesten het doen met een nagenoeg lege agenda. De markten wachten vooral in spanning op het onderhandelingsresultaat van OPEC-landen die woensdag zullen proberen een definitief akkoord te sluiten over een productieverlaging om zo de olieprijzen te stutten.

De AEX-index stond in de openingsminuten 0,4 procent lager op 451,12 punten. De MidKap leverde 0,2 procent in tot 648,32 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs leverden tot 0,4 procent in.

Randstad was koploper in de AEX met een winst van 0,6 procent. Supermarktconcern Ahold Delhaize was de sterkste daler bij de hoofdfondsen met een verlies van 2,3 procent na een adviesverlaging.