economie

Lufthansa doet piloten nieuw loonaanbod

Door ANP - 30 november 2016

FRANKFURT (ANP) – Luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) woensdag een nieuw salarisvoorstel gedaan. Het Duitse bedrijf hoopt daarmee een einde te maken aan de stakingen die al meer dan een week voor grote problemen zorgen op Duitse luchthavens.

Lufthansa biedt zijn vliegers dit jaar 2,4 procent loonsverhoging, gevolgd door een verhoging met 2 procent in 2017. Daarnaast kunnen zij een eenmalige betaling tegemoetzien. Het bedrijf stelt geen voorwaarden aan dit aanbod, en daarmee komt het naar eigen zeggen tegemoet aan een belangrijke eis die VC had gesteld.

,,Wij willen dringend verdere schade aan ons bedrijf voorkomen en onze passagiers eindelijk weer de service bieden die zij van ons mogen verwachten”, aldus Lufthansa. Afgelopen week vielen duizenden vluchten uit. Daar hadden honderdduizenden reizigers last van. De schade voor Lufthansa loopt in de tientallen miljoenen.