economie

Lufthansa gooit rem op groei en investeringen

Door ANP - 02 november 2016

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) – Lufthansa gooit de rem op zijn investeringen en geplande uitbreidingen van de passagierscapaciteit. Dat is volgens de Duitse luchtvaartmaatschappij nodig vanwege de aanhoudende moeilijke marktomstandigheden.

Topman Carsten Spohr benadrukt dat de stap een antwoord is op de sterke druk op de prijzen van vliegtickets. Lufthansa kampt met grote concurrentie van zowel Europese prijsvechters als luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten, die sterk aan de weg timmeren op langeafstandsvluchten.

Het Duitse bedrijf breidt zijn stoelenaantal dit kwartaal nu nog maar met 8,7 procent uit, tegen de 9,7 procent aanwas die aanvankelijk was ingepland. De uitgaven blijven beperkt tot 2,5 miljard euro. Dat is ongeveer 200 miljoen euro minder dan eerder aangekondigd.