economie

Lufthansa schrapt nog eens ruim 900 vluchten

Door ANP - 23 november 2016

FRANKFURT (ANP) – Lufthansa schrapt nog eens ruim negenhonderd vluchten in verband met een pilotenstaking. Dat maakte de Duitse luchtvaartmaatschappij woensdag bekend. Vakbond Vereinigung Cockpit heeft zijn leden opgeroepen woensdag en donderdag niet aan het werk te gaan. Bij elkaar vallen daardoor een kleine 1800 vluchten uit.

Lufthansa heeft nog geprobeerd via een gang naar de de rechter een stakingsverbod af te dwingen. De vakbond kreeg evenwel toestemming om de acties door te zetten. Honderdduizenden passagiers ondervinden daarvan de nadelige gevolgen.

Het conflict tussen Lufthansa en de pilotenvakbond sleept zich al meer dan twee jaar voort. Sinds 2014 zijn er al dertien stakingen geweest, de laatste in september 2015. Behalve over het salaris zijn er onder meer meningsverschillen over de pensioenen en de groeiplannen die de luchtvaartmaatschappij heeft met prijsvechter Eurowings.