economie

Meer bouwvergunningen afgegeven

Door ANP - 24 november 2016

DEN HAAG (ANP) – Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor een nieuwbouwwoning steeg in het derde kwartaal voor het eerst in een jaar tijd. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Voor bijna 14.000 nieuw te bouwen woningen werd een vergunning afgegeven, ruim 31 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De al goed draaiende bouwsector krijgt hiermee een verdere impuls, aldus het statistiekbureau.

Het dieptepunt in de vergunningverlening voor nieuwbouwwoningen lag in 2013, toen per kwartaal gemiddeld slechts 6500 woningen een vergunning werd verleend. In 2014 trok dit aantal aan tot bijna 10.000 woningen per kwartaal. In de eerste twee kwartalen van 2015 groeide dit aantal verder, maar sindsdien begon het aantal woningen waarvoor een vergunning is afgegeven te dalen ten opzichte van een jaar eerder.

Het aantal ligt nog wel ruim onder het niveau van 2008, toen voor bijna 22.000 woningen per kwartaal een vergunning werd verleend.