economie

Moody’s iets negatiever over Rabobank

Door ANP - 24 november 2016

NEW YORK (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets negatiever geworden over de financiële vooruitzichten van Rabobank. Het bureau handhaaft zijn ratings voor de Nederlandse bank, maar plakt daar nu een negatieve outlook aan vast. Eerder was die prognose nog stabiel.

Volgens Moody’s brengen de grote reorganisatieprogramma’s waarmee de bank bezig is bepaalde risico’s met zich mee. De kredietbeoordelaar merkt daarbij op dat de belangrijke BCA-rating van Rabobank nu relatief hoog is vastgesteld, op a2. Als de bank er niet in slaagt om zijn winstgevendheid volgens plan te verbeteren of opeens te maken krijgt met bijvoorbeeld nieuwe problemen op de vastgoedmarkt, dan zal die score omlaag gebracht moeten worden.

Rabobank is al een tijdje bezig de hele organisatie op de schop te nemen, waarbij de aandacht vooral wordt gericht op de digitalisering van de dienstverlening. Eind vorig jaar werd het ontslag van zo’n 9000 werknemers aangekondigd. Eerdere reorganisaties in 2013 en 2014 hadden volgens becijferingen van uitkeringsinstantie UWV al zo’n 10.000 banen gekost.