economie

Nikkei maakt pas op de plaats

Door ANP - 28 november 2016

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Japan is de eerste sessie van de nieuwe handelsweek met een klein verlies gesloten. Beleggers in Tokio namen maandag een adempauze na de opmars van de afgelopen dagen. Onder meer de duurdere yen zette aandelen van exporterende bedrijven onder druk.

De Nikkei-index sloot uiteindelijk met een verlies van 0,1 procent op 18.356,89 punten. Automakers als Suzuki en Mitsubishi Motors behoorden met minnen van 1,6 procent bij de opvallende verliezers. Ook horlogemaker Citizen Watch (min 2,8 procent) deed een stap terug.

Elders in Azië was het beeld gemengd. De Kospi in Seoul stond 0,2 procent hoger. Zwaargewicht Samsung droeg daar met een winst van 1,6 procent stevig aan bij. Het techconcern zou volgens ingewijden een splitsing van activiteiten overwegen. Daarmee zou Samsung tegemoet komen aan de wens van onder meer het activistische investeringsfonds Elliott Management.

De All Ordinaries sloot 0,7 procent in de min. De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds 0,9 procent hoger.