economie

NN verbetert resultaten ondanks lastige markt

Door ANP - 17 november 2016

DEN HAAG (ANP) – Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft afgelopen kwartaal de resultaten verbeterd, ondanks de problemen die de zeer lage rente en de onzekere marktomstandigheden in de branche veroorzaken. De nettowinst ging met een derde omhoog naar 436 miljoen euro, meldde het bedrijf donderdag.

Het operationeel resultaat daalde wel, met een kleine 19 procent tot 319 miljoen euro. Dat komt vooral doordat NN Group aanzienlijk minder dividend kreeg uit beleggingen in private equity. Zonder dat effect zou ook daar sprake zijn geweest van een verbetering.

De kapitaalbuffer is als gevolg van de aanhoudend lage rente geslonken, maar ligt nog altijd zeer ruim boven het minimum dat toezichthouders eisen. Daarmee is NN Group volgens topman Lard Friese een van de best gekapitaliseerde verzekeringsbedrijven in Europa.