economie

Noord-Amerika geef L’Oréal vleugels

Door ANP - 03 november 2016

PARIJS (ANP ) – Het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal heeft in het derde kwartaal meer omzet behaald dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die de producent van onder meer Garnier en Maybelline donderdag publiceerde. Vooral in Noord-Amerika vielen de make-upverkopen hoger uit dan waar rekening mee werd gehouden.

Daarnaast profiteerde het bedrijf van de duurdere dollar. De totale omzet steeg met 3,6 procent tot 6,2 miljard euro. Dat was meer dan de 6,1 miljard dollar waar analisten door de bank genomen van uitgingen.

De resultaten in West-Europa bleven andermaal achter door een zeer moeilijke Franse markt. L’Oréal ondervindt op zijn thuismarkt hinder van de zwakke economie en de angst voor terreur, waardoor het consumentenvertrouwen onder druk staat.

In West-Europa, de grootste markt voor L’Oréal viel de omzet 0,5 procent lager uit dan een jaar eerder, op 1,8 miljard euro.