economie

Onderzoek naar wanbeleid SNS blijft mogelijk

Door ANP - 04 november 2016

DEN HAAG (ANP) – Beleggersvereniging VEB mag namens voormalige aandeelhouders van het in 2013 genationaliseerde SNS Reaal om een gerechtelijk onderzoek vragen naar mogelijk wanbeleid bij de voormalige bank en verzekeraar. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag bepaald.

Het gaat om een bekrachtiging van een eerdere uitspraak van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. SNS en de Staat waren tegen dat besluit in cassatie gegaan.

Het is nu weer aan de Ondernemingskamer om te bepalen of er daadwerkelijk een zogeheten enquêteonderzoek komt. Volgens de VEB zou dat dan een belangrijke stap zijn op weg naar compensatie voor gedupeerde beleggers.

De vereniging reageerde vrijdag dan ook verheugd. ,,Met het arrest van de Hoge Raad krijgen beleggers eindelijk de mogelijkheid de feiten te onderzoeken die hebben geleid tot de ondergang van SNS”, aldus VEB-directeur Paul Koster.