economie

Ook komende dagen ‘alarmacties’ bij Shell

Door ANP - 23 november 2016

ROTTERDAM (ANP) – Bij Shell in Pernis en Moerdijk vinden ook donderdag en vrijdag werkonderbrekingen plaats. De vakbonden laten hun leden net als op dinsdag rond 10.30 uur het ontruimingsalarm aanzetten, waardoor medewerkers tijdelijk van hun plek moeten, liet bestuurder Egbert Schellenberg van FNV woensdag weten.

De bonden liggen met het olie- en gasbedrijf overhoop over een nieuwe cao en wilden de ‘alarmactie’ ook woensdag toepassen, maar zagen daar vanaf. ,,Shell verzette zich, omdat we de actie korter dan vier uur van tevoren aankondigden. We wilden het deze keer niet op de spits drijven, omdat Shell dreigde met sancties tegen deelnemers.”

De bonden willen onder meer een loonsverhoging en een hoger opleidingsbudget. Er is onenigheid met Shell over de interpretatie van het huidige bod van het concern. Donderdag beraadt FNV zich met zijn leden op mogelijke vervolgacties na vrijdag.