economie

Piloten KLM dreigen met acties

Door ANP - 30 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – Na het cabinepersoneel dreigen nu ook de piloten van KLM met acties, omdat het maar niet lukt een oplossing te vinden voor een pensioenconflict met de directie van de luchtvaartmaatschappij. De pilotenvakbond VNV liet dat woensdag weten.

De pensioenen van KLM-piloten stegen tot dusver altijd mee met de inflatie, dankzij de toezegging dat de luchtvaartmaatschappij bijspringt als dat nodig is. Die afspraak heeft KLM eenzijdig opgezegd, omdat de bijstortingen door de aanhoudend lage rente en strengere pensioenregels inmiddels in de honderden miljoenen zouden lopen.

De VNV stapte naar de rechter, maar die stelde KLM in het gelijk. Sindsdien is wel onderhandeld over nieuwe pensioenafspraken, maar zonder resultaat. Woensdag verstreek een ultimatum dat de vakbond KLM had gesteld, zonder dat het bedrijf met een concreet nieuw voorstel kwam.