economie

Piloten Lufthansa verwerpen nieuw aanbod

Door ANP - 25 november 2016

FRANKFURT (ANP) – De piloten van Lufthansa hebben vrijdagavond een nieuw cao-aanbod van de Duitse luchtvaartmaatschappij verworpen. Er wordt dus zaterdag gewoon opnieuw gestaakt, maar zondag voeren de piloten geen actie om reizigers te ontzien.

Lufthansa bood een iets sterkere loonsverhoging, in ruil voor bepaalde concessies rond bijvoorbeeld pensioenen. Het aanbod werd echter al snel verworpen door de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC). Volgens de bond biedt het voorstel niets nieuws. Lufthansa en de piloten proberen al jaren tot goede arbeidsafspraken te komen.

De vliegers staken sinds woensdag. Daardoor gingen ruim 2600 vluchten niet door en werden honderdduizenden passagiers gedupeerd. Zaterdag vallen 137 vluchten uit.