economie

RBS zakt voor Britse stresstest

Door ANP - 30 november 2016

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – Royal Bank of Scotland (RBS) is momenteel niet sterk genoeg om een nieuwe crisis te doorstaan en moet zijn kapitaal verder versterken. Dat blijkt uit de uitkomsten van de jaarlijkse stresstest voor de Britse bankensector, die woensdag werden bekendgemaakt.

RBS zakte als enige bank voor de test en moet minstens 2 miljard pond (2,3 miljard euro) aan extra kapitaal ophalen. De bank, die nog voor bijna driekwart in handen is van de Britse overheid, heeft al aan de Bank of England laten weten hoe dat doel moet worden bereikt.

De centrale bank zag ook tekortkomingen bij Barclays en Standard Chartered, maar zij hebben volgens de toezichthouder al genoeg maatregelen genomen om hun positie te versterken.