economie

Stakingen treffen Lufthansa en Eurowings

Door ANP - 21 november 2016

FRANKFURT (ANP) – De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en budgetdochter Eurowings krijgen de komende dagen te maken met stakingen van het vliegend personeel. Dinsdag legt het cabinepersoneel bij Eurowings het werk neer, woensdag de piloten bij Lufthansa zelf.

De vakbonden Verdi en Ufo ruziën al maanden over een nieuwe cao voor de stewards en stewardessen van Eurowings, zowel met de directie van het bedrijf als onderling. De stakingsoproep voor dinsdag, op de luchthavens van Hamburg en Düsseldorf, is afkomstig van Verdi. Zo’n 140 vluchten kunnen getroffen worden.

De pilotenstaking op woensdag zal waarschijnlijk veel grotere gevolgen hebben. Vakbond Vereinigung Cockpit (VC) heeft de vliegers op zowel lange als kortere vluchten opgeroepen voor 24 uur het werk neer te leggen. De acties treffen mogelijk honderden vluchten vanaf Duitse luchthavens.