economie

Tata niet zomaar van gewipte topman verlost

Door ANP - 02 november 2016

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) – Het wordt voor het Indiase conglomeraat Tata Sons nog een hele kluif om volledig van de vorige week ontslagen topman Cyrus Mistry af te komen. Hoewel hij niet meer aan het hoofd van het moederbedrijf staat, is hij nog wel bestuurder bij een twaalftal dochterondernemingen waaronder Tata Motors, Tata Power en Indian Hotels.

Dat zijn onderdelen waar Tata Sons, net als bij andere onderdelen van de onderneming, geen meerderheidsbelang in heeft. De komende weken komen bestuurders van de belangrijkste beursgenoteerde bedrijven van Tata bijeen om over de kwartaalresultaten te praten. Met de publicatie van de resultaten krijgen beleggers een vroege indicatie in hoeverre de machtsstrijd binnen het bedrijf invloed heeft op de cijfers.

Sinds Mistry bij Tata werd weggestuurd gaan de partijen rollebollend over straat. Tata-bedrijven verloren daarop al meer dan 6 miljard dollar aan beurswaarde.