economie

‘Twitter op zijn retour op smartphone’

Door ANP - 06 november 2016

HOUTEN (ANP) – Nederlandse jongeren maken steeds minder gebruik van Twitter op hun smartphone. Dat stelt onderzoeksbureau Telecompaper in een zondag gepubliceerd onderzoek.

Iets meer dan één op de vijf Nederlanders heeft de Twitter-app op zijn smartphone, tegen ruim een kwart een jaar geleden, stelt Telecompaper. Daarmee zou Twitter in één jaar zo’n 250.000 Nederlandse mobiele gebruikers hebben verloren. Vooral tieners zijn volgens de onderzoekers afgehaakt. Eén op de vijf Nederlanders tussen 12 en 19 jaar heeft Twitter nog op de smartphone, tegen ruim één op de drie tieners vorig jaar.

Onder tieners zijn Instagram en Snapchat veel populairder Die apps staan op driekwart van de smartphones van 12- tot 19-jarigen. Instagram staat op 35 procent van alle Nederlandse smartphones. Facebook heeft een bereik van bijna driekwart van alle betreffende mobiele telefoons.

Telecompaper baseert het onderzoek op een panel van 1750 consumenten, die maandelijks worden ondervraagd.