economie

Vakbonden houden manifestatie in Alblasserdam

Door ANP - 25 november 2016

ALBLASSERDAM (ANP) – Vakbonden FNV en CNV houden maandag een grote manifestatie in Alblasserdam. Door diverse reorganisaties bij metaalbedrijven staan in de regio meer dan duizend banen op de tocht. De bonden verwachten dat honderden metaalwerkers aan de actie zullen meedoen.

Offshorebedrijf Heerema schrapte onlangs een kleine 350 arbeidsplaatsen in Nederland. Scheepswerven IHC en Keppel Verolme strepen samen meer dan vijfhonderd banen weg. Verder heeft staalproducent Nedstaal aangekondigd zichzelf op te heffen. De tweehonderd medewerkers verliezen daardoor hun baan.

,,Deze gedwongen ontslagen zijn niet nodig”, zeggen de bonden. ,,Werkgevers en politici kunnen ervoor zorgen dat oneerlijke concurrentie op lonen met buitenlandse uitzendkrachten wordt aangepakt.” Ook vinden FNV en CNV dat de miljarden aan milieusubsidies uit het Energieakkoord geïnvesteerd moeten worden in Nederlandse werkgelegenheid.