economie

Van Dijkhuizen opvolger Zalm bij ABN AMRO

Door ANP - 08 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – Financieel directeur Kees van Dijkhuizen gaat Gerrit Zalm opvolgen als topman van ABN AMRO. Dat heeft heeft de bank dinsdag bekendgemaakt. De benoeming van Van Dijkhuizen treedt in werking op het moment van goedkeuring door de toezichthouders. Die wordt uiterlijk half februari verwacht.

Zalm had eerder al aangekondigd volgend jaar op te stappen. Hij koos er voor om na de splitsing, fusie en beursgang van ABN AMRO plaats te maken voor een nieuwe bestuursvoorzitter. De huidige termijn van de voormalige minister van Financiën, die in 2009 werd benoemd, liep eigenlijk nog tot mei 2018.

Van Dijkhuizen is sinds mei 2013 al de financiële man bij de bank. Eerder bekleedde hij diezelfde functie al bij de Haagse zakenbank NIBC. Daarvoor had hij diverse posten bij de ministeries van Financiën en Economische Zaken. ,,Zijn ervaring, gecombineerd met zijn persoonlijke integriteit en leiderschapsstijl en uitgebreide netwerk, maken hem zeer geschikt om ABN AMRO te leiden”, aldus Olga Zoutendijk, de voorzitter van de raad van commissarissen van het financiële concern.