economie

Vattenfall bouwt enorm windpark in Oostzee

Door ANP - 09 november 2016

STOCKHOLM (ANP) – Energieconcern Vattenfall heeft de aanbesteding gewonnen voor de bouw van wat het grootste windmolenpark van Scandinavië moet worden. Dat maakte het Zweedse moederbedrijf van Nuon woensdag bekend.

Het windmolenpark komt te liggen in het Deense gedeelte van de Oostzee. Het moet een opwekcapaciteit krijgen van 600 megawatt, genoeg om bijna een kwart van alle huishoudens in Denemarken van elektriciteit te voorzien.

Vattenfall verwacht tussen de 1,1 en 1,3 miljard euro te investeren in het windmolenpark. Bestuursvoorzitter Magnus Hall sprak van een mijlpaal voor het bedrijf dat de productie van duurzame energie flink wil opvoeren. Het project zal helpen de kosten voor groene stroom te verlagen, aldus de topman.