economie

VDL neemt Nederlandse tak Componenta over

Door ANP - 23 november 2016

EINDHOVEN (ANP) – Industrieconcern VDL neemt de failliete Nederlandse tak van de Finse leverancier van truckonderdelen Componenta over. Dat maakte het Eindhovense familiebedrijf woensdag bekend. In eerste instantie kan een deel van de ruim driehonderd werknemers in de Limburgse plaatsen Weert en Heerlen daardoor aan het werk blijven.

De Nederlandse activiteiten van Componenta werden in september failliet verklaard. Dankzij financiële steun van een aantal grote klanten konden de curatoren het personeel de afgelopen maanden laten doorwerken. ,,Dit blijkt achteraf doorslaggevend te zijn geweest”, aldus VDL. Belangrijke contracten konden daardoor behouden blijven.

VDL gaat ervan uit dat de klanten weer volop gaan bestellen nu de toekomst van Componenta is veiliggesteld. De verwachting is dan ook dat op termijn een aanzienlijk deel van het personeel weer in dienst kan treden.