economie

Vodafone stopt met winkels BelCompany

Door ANP - 09 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – Vodafone Nederland gaat stoppen met zijn winkelformule BelCompany. Een deel van de huidige 88 BelCompany-winkels wordt omgebouwd tot filiaal met Vodafone op de gevel. Ook wordt een aantal vestigingen in de komende vijf jaar gesloten.

,,Door te werken met twee winkelformules hebben we de afgelopen jaren met succes kunnen inspelen op verschillende klantbehoeftes. We zien echter dat BelCompany- en Vodafone-winkels qua doelgroep steeds meer naar elkaar toegroeien”, verklaart retaildirecteur Marco Houtman van Vodafone woensdag. Het is de bedoeling dat het personeel intern wordt herplaatst.

BelCompany verkoopt onder meer mobiele telefoons en -accessoires. Vodafone nam de in de jaren negentig opgerichte keten in 2011 over van Macintosh Retail. Sindsdien is al een groot aantal winkels omgebouwd tot Vodafone-shops. Daarvan telt het bedrijf nu 140 zaken.