economie

VW rekent niet meer op naheffing in Duitsland

Door ANP - 20 november 2016

WOLFSBURG (ANP) – Volkswagen rekent niet meer op een extra belastingheffing van de Duitse overheid in verband met het dieselschandaal bij de autobouwer. Dat heeft het concern dit weekend laten weten, na berichtgeving van het Duitse weekblad Der Spiegel.

Vorig jaar beloofde Volkswagen nog om de fiscus te compenseren als aan eigenaren van sjoemeldiesels onterecht fiscale voordelen zijn gegeven. De Duitse belastingdienst zou door het gesjoemel van Volkswagen miljoenen euro’s zijn misgelopen. De uitstoot van auto’s bepaalt mede hoeveel belasting een autobezitter per jaar moet betalen.

Volgens de Duitse overheid kunnen alle belastingberekeningen evenwel pas gedaan worden als toezichthouders hun onderzoek naar de hele kwestie hebben afgerond. Dit is nog niet het geval. Volkswagen gaf vorig jaar toe op grote schaal te hebben gesjoemeld om de uitstoot van dieselmotoren rooskleuriger voor te wenden.