economie

Wall Street last adempauze in

Door ANP - 23 november 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend met kleine verliezen aan de nieuwe sessie begonnen. Beleggers lasten een adempauze in na de nieuwe recordstanden van dinsdag. De Federal Reserve komt later op de dag met de notulen van de rentevergadering van begin deze maand. Verder verwerken beleggers een reeks macro’s.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel vlak op 19.024 punten. De S&P 500 verloor 0,3 procent tot 2197 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,4 procent achteruit en stond op 5364 punten.

Farmaceut Eli Lilly (min 14 procent) ging in de uitverkoop nadat het bekendmaakte dat een experimenteel middel tegen Alzheimer bij testen niet goed werkte. In het kielzog van de Eli Lilly gingen ook andere bedrijven die werken aan middelen tegen Alzheimer, zoals Biogen en Axovant, mee omlaag.