economie

Wall Street licht lager op verkiezingsdag

Door ANP - 08 november 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenmarkten zijn dinsdag met kleine verliezen geopend. Beleggers namen een voorzichtige houding aan, in afwachting van de uitslag van de presidentsverkiezingen. Die komt overigens pas naar buiten als de beurzen alweer gesloten zijn.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel in New York 0,2 procent lager op 18.223 punten. De S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2126 punten. Schermenbeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 5154 punten.

Farmaceut Valeant zag een kwart van zijn beurswaarde verdampen. Een afschrijving op dochteronderneming Salix drukte het bedrijf in de rode cijfers, terwijl de omzet met meer dan een tiende kelderde. Tot overmaat van ramp zag Valeant zich genoodzaakt de winstverwachting voor dit jaar te verlagen.

Apothekersbedrijf CVS Health verloor bijna 16 procent, nadat het met een tegenvallend handelsbericht naar buiten kwam. Hertz Global Holdings kelderde bijna 42 procent. De autoverhuurder schroefde de winstverwachting voor het hele boekjaar scherp terug.