economie

Wall Street opent in de min

Door ANP - 28 november 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn maandag met kleine verliezen aan de handel begonnen. Daarmee lijkt de winstreeks die vorige week op Wall Street sessie na sessie voor recordstanden zorgde voorlopig ten einde. Beleggers in New York moeten het doen met een lege agenda.

De Dow-Jonesindex stond kort na de opening 0,2 procent lager op 19.114 punten. De brede S&P 500 zakte eveneens 0,2 procent naar 2209 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor eenzelfde percentage bij 5386 punten.

Vooral detailhandelsbedrijven weten de aandacht op zich gericht. De maandag na Thanksgiving staat bekend als Cyber Monday, waarop Amerikanen door webwinkels overweldigd worden met een stortvloed aan aanbiedingen. Afgelopen vrijdag, op Black Friday, was al de officieuze aftrap van de jaarlijkse kerstinkopenperiode.

Retailers Amazon en Wal-Mart noteerden in de eerste handelsminuten tot 0,9 procent lager, terwijl Alibaba juist 0,6 procent hoger opende. Naar verwachting geven Amerikanen dit feestseizoen 656 miljard dollar uit, waarbij met name de internetaankopen zullen stijgen.