economie

Wall Street opent met winst

Door ANP - 30 november 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten aan de nieuwe handelsdag begonnen. Wall Street werd vooruitgeholpen door de stijgende olieprijzen. Die gingen fors vooruit nadat media berichtten over een definitieve overeenkomst tussen OPEC-landen over het terugschroeven van de olieproductie.

De leidende Dow-Jonesindex ging kort na de openingsbel 0,4 procent vooruit naar 19.192 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent tot 2210 punten en technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,1 procent aan tot 5385 punten.

De olieprijs liep woensdag hard op na de berichten over het akkoord tussen de leden van het kartel van olie-exporterende landen. De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 6,5 procent in de plus op 48,17 dollar. Brent werd 7,1 procent duurder op 49,65 dollar per vat.

Oliereuzen als Chevron en ExxonMobil wonnen meer dan 2 procent. Ook energiebedrijven als Hess (plus 10 procent), Apache (plus 7,3 procent) en Chesapeake (plus 8,5 procent) gingen in het kielzog van de olieprijzen mee vooruit.