economie

Wall Street zet recordjacht door

Door ANP - 22 november 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend. Daarmee wordt een vervolg gegeven aan de opmars die al twee weken bijna onafgebroken aanhoudt en die alle drie de leidende graadmeters maandag tot hun hoogste stand ooit bracht.

De Dow-Jonesindex stond vlak na de opening 0,2 procent hoger op 18.998 punten. De verzameling van dertig hoofdfondsen stond in de eerste minuten van de handelssessie voor het eerst zelfs even hoger dan 19.000 punten. De brede S&P 500 noteerde ook 0,2 procent in de plus, op 2203 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond met 5385 punten 0,3 procent boven de slotstand van maandag.

Campbell Soup won ruim 4 procent na publicatie van onverwacht sterke kwartaalcijfers. Het levensmiddelenbedrijf zette een hogere omzet en winst in de boeken dan analisten in doorsnee hadden voorzien.