economie

‘Webshops blijven slordig met retourzending’

Door ANP - 21 november 2016

DEN HAAG (ANP) – Webwinkels overtreden nog altijd op grote schaal de wet door klanten te laat of onvolledig terug te betalen als zijn een artikel terugsturen. Dat meldt maandag de Consumentenbond, die zelf voor het vierde jaar op rij de proef op de som nam bij meer dan tweehonderd internetwinkels.

De bond bestelde bij elke webwinkel drie artikelen en stuurde die vervolgens binnen de wettelijke bedenktijd van veertien dagen terug. Winkeliers zijn dan verplicht het volledige aankoopbedrag plus eventuele bezorgkosten binnen veertien dagen terug te storten.

Ruim een op de drie webwinkels (36 procent) hield bij minstens een van de drie bestellingen de bezorgkosten achter. De helft van die winkels deed dat zelfs bij alle drie de bestellingen. Ook kwamen veel winkels te laat of helemaal niet over de brug, of gaven zij een tegoedbon in plaats van geld terug.