economie

Wolters en Heijmans onderuit op Damrak

Door ANP - 02 november 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn woensdag met verlies geopend. In Amsterdam werden informatieleverancier Wolters Kluwer en bouwer Heijmans afgerekend op hun kwartaalresultaten. De aandacht ging verder uit naar MidKappers Delta Lloyd en PostNL, die nog altijd overnameprooien zijn van respectievelijk NN en het Belgische Bpost.

Kort na de openingsbel stond de AEX-index 0,8 procent lager op 446,10 punten. De MidKap verloor 1 procent tot 649,26 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 0,9 procent.

AEX-fonds Wolters Kluwer verloor in de openingsminuten 5,4 procent. De groei die het bedrijf afgelopen maanden doormaakte bleef achter bij de gemiddelde verwachting van analisten. Heijmans verloor bij de kleinere fondsen 11 procent aan beurswaarde. De bouwer blijft worstelen met een aantal grote bouwprojecten vanwege conflicten met opdrachtgevers, wat zorgt voor onzekerheid over de financiële afwikkeling.

NN (min 0,7 procent) blijft van plan een bod uit te brengen op Delta Lloyd, dat 0,5 procent aan beurswaarde verloor. PostNL speelde in de openingsminuten 3,9 procent kwijt na de stevige koerssprong op dinsdag, toen uitlekte dat het Belgische Bpost nog steeds interesse heeft in een overname.