economie

2,7 miljard euro extra financiering voor mkb

Door ANP - 06 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Het midden- en kleinbedrijf (mkb) kan steeds meer gebruik maken van extra geld. De overheid en particuliere partijen hebben in twee jaar tijd voor circa 2,7 miljard euro aan extra financiering beschikbaar gesteld voor deze groep kleine ondernemers.

Dat blijkt uit de voortgang van het Aanvullend Actieplan mkb-financiering dat minister Kamp van Economische Zaken dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het actieplan werd medio 2014 gelanceerd om mkb’ers te ondersteunen die na de crisis maar moeilijk aan geld konden komen bij de banken.

Kamp zegt dat nu het goed gaat met de economie, het actieplan zich naast het mkb ook richt ook op nieuwe innovatieve bedrijven die op zoek zijn naar investeringen.