economie

Aantrekkende economie geeft winkeliers lucht

Door ANP - 13 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – Meer werkgelegenheid en koopkracht en een groeiend consumentenvertrouwen zorgen volgend jaar voor wat meer ademruimte voor winkeliers. Dat schrijven economen van ING in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Het afgelopen jaar sloegen de faillissementen van V&D en de schoenenketens van Macintosh fikse gaten in de Nederlandse winkelstraten. Mede daardoor zagen winkels in bijvoorbeeld kleding, meubels, huishoudelijke artikelen en elektronica de omzet nauwelijks toenemen.

Daar komt in 2017 verandering, denkt ING. Dat is te danken aan de aantrekkende economie, maar ook aan het feit dat de gaten in het winkellandschap langzaam maar zeker worden opgevuld. Zo opent de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay komend jaar zijn eerste vestigingen in Nederland, op plekken waar vroeger een V&D zat.