economie

AEX begint hoger op ECB-dag

Door ANP - 08 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is donderdag licht hoger aan de handelsdag begonnen. Ook de andere graadmeters in Europa begonnen met plussen. De aandacht van Europese beleggers gaat hoofdzakelijk uit naar de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB).

De AEX stond kort na de openingsbel 0,4 procent in de plus op 463,87 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 660,08 punten. De indices in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,6 procent. De verwachting is dat de ECB zijn ruime monetaire steunprogramma doorzet. De ECB komt om 13.45 uur met zijn beleidsbesluit. Kort daarna geeft president Mario Draghi een toelichting.

In de AEX stond maritiem dienstverlener SBM Offshore onderaan met een verlies van 1,2 procent, na een winstwaarschuwing. Grootste stijger in de hoofdindex was staalconcern ArcelorMittal, met een winst van 2,6 procent.