economie

AEX sluit tamme handelsdag met klein verlies

Door ANP - 22 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – De effectenbeurs in Amsterdam is donderdag met lichte verliezen de handel uitgegaan. Elders in Europa gaven de graadmeters een gemengd beeld. Veel viel er evenwel niet te beleven op de beursvloeren in de aanloop naar de kerstdagen.

In Amsterdam sloot de toonaangevende AEX-index 0,3 procent lager op 482,47 punten. De MidKap zakte 0,1 procent tot 682,18 punten. De DAX in Frankfurt leverde 0,1 procent in, de CAC 40 in Parijs eindigde nagenoeg vlak en de FTSE in Londen won 0,3 procent.

Sterkste daler onder de Amsterdamse hoofdfondsen was staalconcern ArcelorMittal met een verlies van 2,4 procent. Bovenaan de AEX met een plus van 0,6 procent stond technologieconcern Philips, gevolgd door verf- en chemiebedrijf AkzoNobel dat 0,5 procent won.