economie

AF-KLM en OCI uitblinkers op groen Damrak

Door ANP - 16 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn vrijdag met winst het weekeinde ingegaan. Beleggers moesten het in de laatste sessie van de week doen met een nagenoeg lege agenda. In Amsterdam viel vooral de winst van OCI en Air France-KLM in de MidKap op.

De AEX-index op het Damrak sloot met een winst van 0,3 procent op 477,70 punten, waarmee opnieuw de hoogste slotstand van het jaar werd bereikt. De MidKap klom 0,9 procent tot 674,49 punten. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt stegen 0,2 tot 0,3 procent.

De MidKap werd aangevoerd door OCI. De kunstmestfabrikant won 8,7 procent, nadat analisten van Kepler Cheuvreux het aandeel op hun kooplijst hadden gezet. Verder werd luchtvaartcombinatie Air France-KLM 5,9 procent meer waard bij de middelgrote fondsen. Pilotenvakbond VNV en KLM hebben een oplossing gevonden voor hun slepende pensioenconflict. Daarmee zijn verdere rechtszaken en eventuele pilotenacties van de baan.