economie

Ahold Delhaize wil onlineomzet verdubbelen

Door ANP - 07 december 2016

LONDEN (ANP) – Supermarktketen Ahold Delhaize wil de komende jaren fors meer verkopen via het internet. Het fusiebedrijf verwacht in de komende jaren een verdubbeling van de onlineomzet tot circa 5 miljard in 2020. Dat meldde topman Dick Boer woensdag voorafgaand aan een beleggersdag in Londen.

Onlineverkopen zijn volgens Boer momenteel goed voor circa 4 procent van de totale omzet van het supermarktconcern. Winkelen via internet groeit daarbij jaarlijks met 20 tot 25 procent.

Met name de omzetgroei van succesformules bol.com en AH.nl moeten bijdragen aan het behalen van de doelstelling. Verder worden in de Verenigde Staten naar verwachting de vruchten geplukt van recente investeringen. Volgens Boer is onder meer de logistiek daar verbeterd en moet daarmee de onlineomzet een vlucht kunnen nemen.