economie

Air France haalt bezem door raad van bestuur

Door ANP - 02 december 2016

PARIJS (ANP) – Air France haalt de bezem door zijn raad van bestuur. Dat gaat onder meer ten koste van Lionel Guérin, de baas van de regionale dochtermaatschappij HOP, die zijn plek moet afstaan. Dat maakte het bedrijf, waar onlangs Franck Terner aantrad als nieuwe topman, vrijdag bekend.

De Franse zustermaatschappij van KLM heeft Alain-Hervé Bernard per 1 januari 2017 benoemd tot operationeel directeur, een functie die nog niet bestond. Hij krijgt de eindverantwoordelijkheid voor alle vluchtoperaties, de dienstverlening aan boord en de vrachtactiviteiten. Dat betekent een flinke uitbreiding van zijn takenpakket, want Bernard is nu alleen belast met de gang van zaken op Europese passagiersvluchten.

Volgens Air France zorgt de herschikking voor een efficiëntere organisatie waarin de strategische prioriteiten van de luchtvaartgroep beter tot hun recht komen.