economie

Air France-KLM ziet passagiersstroom groeien

Door ANP - 08 december 2016

PARIJS (ANP) – Air France-KLM heeft vorige maand aanzienlijk meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. De groei was zichtbaar bij alle onderdelen van de luchtvaartcombinatie, waar ook Transavia bij hoort.

Air France-KLM vervoerde in november in totaal 7 miljoen passagiers. Dat waren er 7,4 procent meer dan een jaar eerder, werd donderdag bekendgemaakt. Bij Air France stapten 3 procent meer reizigers in dan vorig jaar. KLM deed het nog een stuk beter met een plus van bijna 8 procent.

Uitgedrukt in het aantal door passagiers gevlogen kilometers groeide het passagiersvervoer bij Air France en KLM samen met 3,7 procent, bij een 1,9 procent groter aanbod aan stoelen. De gemiddelde bezettingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, verbeterde daardoor met 1,4 procentpunt naar 83,8 procent.