economie

Arbeidsmarkt in eurolanden verbetert verder

Door ANP - 13 december 2016

LUXEMBURG (ANP) – De arbeidsmarkt in de eurolanden is de afgelopen maanden verder verbeterd. Dat blijkt uit cijfers die Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag heeft gepubliceerd.

De werkgelegenheid in de eurolanden groeide in het derde kwartaal in doorsnee met 0,2 procent ten opzichte van de voorgaande drie maanden. Daardoor was er ruim 1 procent meer werk dan in het derde kwartaal van 2015. In totaal hadden 153,4 miljoen mannen en vrouwen in de eurolanden vorig kwartaal een baan.

De sterkste verbetering in vergelijking met het tweede kwartaal werd gemeten in Portugal en Spanje, waar de werkgelegenheid met respectievelijk 1,3 en 0,8 procent toenam. Voor Nederland werd een plusje van 0,3 procent gemeld.