economie

‘Arbeidsomstandigheden in Nederland gunstig’

Door ANP - 19 december 2016

DEN HAAG (ANP) – De arbeidsomstandigheden in Nederland steken gunstig af bij die in andere Europese landen. Dat stellen onderzoekers van TNO in een maandag gepubliceerd rapport.

Nederlandse werknemers zeggen vaker dan werknemers in de rest van Europa dat het werk een positieve invloed heeft op hun gezondheid, aldus TNO op basis van Europees onderzoek. Verder zijn ze minder vaak emotioneel uitgeput, wat een belangrijk aspect is bij een mogelijke burn-out. Ook tonen Nederlanders zich meer bevlogen in hun werk.

De leeftijd waarop werknemers idealiter willen stoppen met werken ligt verder hoger in Nederland dan in andere Europese landen. Nederlanders geven wel vaker dan andere Europeanen aan te maken te hebben met verbaal of fysiek geweld, intimidatie of discriminatie tijdens het werk. Volgens TNO komt dit mogelijk doordat het aantal dienstverlenende functies in Nederland wat hoger is dan gemiddeld in Europa.