economie

Aziatische beurzen in het rood

Door ANP - 02 december 2016

TOKIO (ANP) – De beurzen in het Verre Oosten gingen vrijdag omlaag na de koerswinsten van een dag eerder. In Tokio ondervond de handel wat tegenwind van de sterkere Japanse yen. Verder werd door beleggers in Azië uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banencijfer dat later op de dag naar buiten komt.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio eindigde met een min van 0,5 procent op 18.426,08 punten. Donderdag bereikte de Nikkei nog het hoogste punt in elf maanden, gesteund door het akkoord van oliekartel OPEC om de productie te beperken.

De All Ordinaries in Sydney toonde een min van 1 procent en de Kospi in Seoul ging 0,6 procent omlaag. In Hongkong noteerde de Hang Seng in de tussentijdse handel 1,2 procent lager.